Opgaver i hovedområde mikrobiologi

Mejeribiologi        
         

NR Område Titel
1997-2BI-5

Mejeribiologi

Mikroorganismer i fremstillingen af oste

Gennemgå anvendelsen af bakterier og svampe i osteproduktionen. Derunder en oversigt over forskellige ostetyper.
Redegør for hvilken rolle mikroorganismerne spiller i produktionsprocesserne og for produktets smag og konsistens.
Giv en oversigt over de bakterietyper, man søger at undgå i produktionen. Hvordan påvirker de produktionsprocesserne og/eller færdigvarerne?
Analyser og vurder herunder omfanget af egentlige patogene bakteriers forekomst i ost.
Hvilke smittekilder kan der være og hvordan bekæmper man eller forebygger man uønskede bakterier?

1995-2BI-1 Mejeribiologi

Bakterier i fremstillingen af mælkeprodukter

Gennemgå anvendelsen af bakterier i fremstillingen af forskellige mejeriprodukter (ost, smør, surmælksprodukter, m.m.).
Redegør for hvilken rolle bakterierne spiller i produktionsprocesserne og for produktets smag og konsistens.
Giv en oversigt over de bakterietyper, man søger at undgå i produktionen. Hvordan påvirker de produktionsprocesserne og/eller færdigvarerne? Hvordan bekæmper man dem?
Der har været et antal tilfælde af Listeria forurening af oste. Giv din vurdering af de mulige årsager hertil.


jan. 2003